22.09.2020
перегляд(ів)
Зараз вигідніше продавати борошно на внутрішньому ринку, ніж експортувати – Василь Коваленко

В.о. голови правління АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Василь Коваленко вважає, що українським виробникам борошна зараз вигідніше продавати свою продукцію в середині країни, а ніж відправляти її на експорт. Про це він повідомив в інтерв’ю «Latifundist.com».

Зараз склалася така ситуація, що вартість борошна на $10 вища за вартість пшениці. У порту пшениця коштує по $204 за 1 т, а борошно – по $215 за 1 т. Тобто, виробляючи борошно, ми свідомо йдемо навіть не в нуль, а в мінус», – розповів Коваленко.

Варто зазначити, що в березні 2020 року під час карантину АТ «ДПЗКУ» додатково запустила в роботу чотири борошномельних комплекси, щоб забезпечити продовольчу безпеку в країні та не допустити спекулятивного росту цін на борошно.